ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εφη Αχτσιόγλου για τους "ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους

Ερώτηση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην  Εφη Αχτσιόγλου για τους "ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μεγάλες διαστάσεις έχουν λάβει τα φαινόμενα καταπάτησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρονται ειδικότερα στους λεγόμενους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους σε τηλεφωνικά κέντρα.

Με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους στη Βουλή προς τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την καλούν να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό.

Στην ερώτηση τους αναφέρουν το παράδειγμα απόλυσης εγκύου εργαζόμενης, σε τηλεφωνικό κέντρο τράπεζας, λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος τριών μηνών, σύμφωνα με τη καταγγελία του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ). Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, σημειώνουν, δούλευε επί δύο χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τουλάχιστον δεκατρείς ανανεώσεις, που σημαίνει ότι δεν είχε υπογράψει σύμβαση μεγαλύτερης διάρκειας από αυτήν των τριών μηνών, για το λόγο αυτό άλλωστε δεν δικαιούται αποζημίωσης.

«Επειδή η υπεράσπιση των εργασιακών και προνοιακών δικαιωμάτων αποτελεί αξιακό πρόταγμα της Αριστεράς», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ακόμη, από την Έφη Αχτσιόγλου να ενημερώσει τη Βουλή εάν προτίθεται να επανεξετάσει το νομικό πλαίσιο για τις «ενοικιάσεις» εργαζομένων, ώστε να μην είναι δυνατόν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εταιρειών να βαφτίζονται ως «έργα» και να ανατίθενται σε εταιρείες «υπενοικίασης» εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ