ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρωτάς: Μπράβο Ελευσίνα...

Μαυρωτάς: Μπράβο Ελευσίνα...
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακοίνωση με αφορμή την ανακήρυξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εξέδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η πόλη της Ελευσίνας ανακηρύχτηκε σήμερα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Πραγματικά είναι μια πολύ σημαντική διάκριση για την πόλη της Ελευσίνας και όλη την ευρύτερη περιοχή, απότοκος της επίμονης και ολοκληρωμένης προσπάθειας του Δημάρχου και της σπουδαίας ομάδας διεκδίκησης Eleusis 2021.

Αυτή η επιτυχία θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελευσίνα στον δρόμο της πολύπλευρης ανάπτυξης για τον πολιτισμό, την κοινωνία και την τοπική οικονομία. Είναι μια άριστη αφορμή για όλους τους κατοίκους της Αττικής, τους Έλληνες και κυρίως τους επισκέπτες από την Ευρώπη και όλον τον κόσμο να γνωρίσουν από κοντά την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής της Ελευσίνας. Την αρχαία αλλά και σύγχρονη πλούσια ιστορία της.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε όλη αυτήν την προσπάθεια οι δημότες και οι παραγωγικοί φορείς της Ελευσίνας ήταν ενεργοί, αρωγοί και συμμέτοχοι, γεγονός το οποίο είναι μια ρητή δέσμευση ότι από σήμερα κιόλας θα συμβάλλουν τα μέγιστα για την επιτυχή πραγμάτωση του οράματος καθώς η πραγματική δουλειά τώρα αρχίζει ώστε να αποκτήσει η πόλη μια στέρεη, βιώσιμη κληρονομιά για χάρη και των επόμενων γενεών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ