ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΑΝΕΛ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Πάνος Καμμένος

Συνέδριο ΑΝΕΛ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Πάνος Καμμένος
(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανεξελέγη ο Πάνος Καμμένος στο τρίτο Συνέδριο του κόμματος και δια βοής και με ψηφοφορία.

Το συνέδριο των ΑΝΕΛ ξεκίνησε την Παρασκευή στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την ομιλία του Πάνου Καμμένου, στην οποία τόνισε πως νιώθει δικαιωμένος για τις επιλογές που έχει κάνει το κόμμα του την τελευταία διετία.

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ενώ σημείωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος και για την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση, καθώς και για την σκληρή μάχη που δίδεται με τους δανειστές.

«Σε δύο μήνες συμπληρώνουμε δύο χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες. Δώσαμε σκληρό αγώνα κατά της λιτότητας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, των συμφερόντων, της παγκοσμιοποίησης. Και αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται πλέον σε παγκόσμιο, πράγμα που φαίνεται και από το αποτέλεσμα των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, μίλησε και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και με αφορμή τις επικρίσεις εις βάρος των ΑΝΕΛ για «ενδιαφέρον μόνο για την εξουσία», είπε ότι τα στελέχη των ΑΝΕΛ ουδόλως ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα, ακούγοντας τη φωνή της κοινωνίας, επέλεξαν από το 2012 τη συμμετοχή τους σε ένα δύσκολο εγχείρημα.

Όσοι ήθελαν καρέκλες της εξουσίας έμειναν αλλού, υπηρετώντας την ολιγαρχία του πλούτου και το μιντιακό κατεστημένο, είναι ένοχοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού, πρόσθεσε.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετέτρεψαν την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας σε πολιτική δύναμη και σε ένα πρόγραμμα για το σήμερα και το αύριο και τόνισε ότι σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται πως έχουν μια κυβέρνηση και μια πολιτεία Δικαιοσύνης, Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

Έκανε λόγο για το «τέρας της διαπλοκής» που επιχειρεί να «υπονομεύσει την απελευθέρωση της χώρας» και πρόσθεσε ότι «πριν το τέλος του 2016 επιβεβαιώνονται οι δύσκολες επιλογές (των ΑΝΕΛ) του 2015».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ