ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκανδαλίδης: Όχι στις εκλογές, δεν είναι λύση η δεξιά παλινόρθωση

Κ. Σκανδαλίδης: Όχι στις εκλογές, δεν είναι λύση η δεξιά παλινόρθωση
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Eurokinissi

Την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξέφρασε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Δεν πιστεύω, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Μια ενδεχόμενη εναλλαγή του αριστερού λαϊκισμού με τη δεξιά παλινόρθωση δεν αποτελεί λύση».

«Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ στην εθνική συνεννόηση δεν απορρέει από μικροκομματική σκοπιμότητα. Υπαγορεύεται από τις ευρύτερες εξελίξεις και ανακατατάξεις στην περιοχή και τη δυνατότητα της χώρας να ανακτήσει τουλάχιστον τη διαπραγματευτική της δύναμη και να διεκδικήσει τη θέση της», προσέθεσε.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο ο ίδιος τόνισε ότι «το τέταρτο μνημόνιο έτσι κι αλλιώς θα το φέρει ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν γνωρίζω, δυστυχώς, και αν αντέξει να το ψηφίσει».

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης «είναι αναγκαίο πάνω από οτιδήποτε άλλο», όμως παρά την σπουδαιότητα του θέματος «η κυβέρνηση έχασε κάθε δυνατότητα να το επιδιώξει».

«Στον κ. Τσίπρα δόθηκαν πολλές και διαδοχικές ευκαιρίες να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Δεν το επέλεξε και σήμερα αποδομείται και μαζί του η χώρα οδηγείται σε δύσβατα μονοπάτια», εξήγησε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ο βουλευτής σχολίασε και την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικάνικες εκλογές χαρακτηρίζοντας την «θρίαμβο του αντί- συστημικού λαϊκισμού». Εκτίμησε δε πως «η αποτυχία της Αριστεράς να αναδείξει μια πραγματική εναλλακτική πρόταση στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» οδηγεί σε άνοδο όλο και περισσοτέρων συντηρητικών δυνάμεων.

«Επιχειρήθηκε μια προσπάθεια προσαρμογής και εξωραϊσμού του κυβερνητικού σχήματος με πινελιές ανανέωσης. Όμως, «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Πολύ κατώτερός των περιστάσεων. Η στρατηγική είναι λάθος και το σημερινό κυβερνητικό σχήμα και τα αποθέματά του σε πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να αναπροσανατολίσει την πορεία της χώρας. Έτσι η προσπάθεια εξωραϊσμού είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη σε αποτυχία», είπε ο βουλευτής σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του και αναφορικά με το θέμα του ναυαγίου της συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, ο ίδιος τόνισε πως «εμείς πήραμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία. Κρατάμε πάντα ανοιχτή τη πόρτα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προχωράμε στην περιφερειακή και τοπική της συγκρότηση. Όποια κίνηση, κόμμα προσωπικότητα, θέλει να συμπορευτεί μαζί μας στην ανασυγκρότηση του χώρου με όρους αυτονομίας και ισοτιμίας είμαστε εδώ να τον υποδεχτούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ