ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κοτζιά - Μπουσάτι στις Βρυξέλλες και για το θέμα ομογενών

Συνάντηση Κοτζιά - Μπουσάτι στις Βρυξέλλες και για το θέμα ομογενών
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Mήνυμα προς την Αλβανία ότι δεν πρόκειται να περάσει το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν δεν σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου με τον Αλβανό ομόλογο του Ντιτμίρ Μπουσάτι, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το μήνυμα που έστειλε ο κ. Κοτζιάς στον Αλβανό ομόλογό του ήταν έντονο και εστιαζόταν, κατά κύριο λόγο, στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά των εντυπώσεων που έχει προκαλέσει η συνεχής προκλητικότητα της γειτονικής χώρας εις βάρος των ομογενών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Η συνομιλία εστιάσθηκε στο πρόσφατο περιστατικό όπου ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή της Χειμάρρας επέδωσε επιστολές σε 19 οικογένειες προκειμένου να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους καθώς αυτά θα κατεδαφιστούν για να γίνει ανάπλαση της περιοχής. Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πέτρος Μαυροειδής, πολιτικός διευθυντής του υπουργείου, κάλεσε τον Αλβανό πρέσβη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και για την προγραμματισμένη κατεδάφιση των σπιτιών και την προκλητική ανάρτηση στο facebook του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που ισχυριζόταν ότι η Ακρόπολη σώθηκε από ομοεθνείς του.

Διαβάστε επίσης για το θέμα:

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Χειμάρρας για την κατεδάφιση των σπιτιών τους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ