ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρήγμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το τρίτο φύλο

Το ρήγμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το τρίτο φύλο
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015 εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Παραμενει βαθύ το ρήγμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γύρω απο το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης ανθρώπων άσχετων φυλετικής, εθνοτικής ή σεξουαλικης ταυτότητας.

Το κομμα του Πάνου Καμμένου καταψήφισε αρκετές διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας που συζητείται στη Βουλή, με το επιχείρημα πως «νομιμοποιείται» το τρίτο φύλο.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης θύμισε οτι το κομμα του καταψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης και υποστήριξε οτι με τις διατάξεις του συζητούμενου νομοσχεδιου «εξισώνεται ο θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος καθολικά με τα σύμφωνα συμβίωσης».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος, ανεφερε πως «οι εκτροπές οικογενειακού θεσμού ή αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν σε αποχριστιανισμό σύγχρονων κοινωνιών» και πρόσθεσε πως όταν οι ΑΝΕΛ αντιδρούσαν στο σύμφωνο συμβίωσης και έλεγαν ότι ανοίγει ο δρόμο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τότε η πλειοψηφία των βουλευτών έλεγε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε, πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο... Έτσι ανοίγει ο δρόμος και για την τεκνοθεσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ