ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Ανησυχία Σαμαρά για τα εθνικά θέματα
EUROKINISSI

Ανήσυχος για το άνοιγμα τόσο πολλών εθνικών θεμάτων εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι η χώρα δεν εκπέμπει σταθερότητα και ότι «έχουν σκάσει όλα τα θέματα μαζί κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει».

Απέδωσε αυτή τη φάση έξαρσης των εθνικών θεμάτων στο ότι η Τουρκία και η Αλβανία «βρίσκουν έδαφος και τα κάνουν», γιατί η Αμερική είναι άγνωστο ακόμη πώς θα κινηθεί, ενώ η Ευρώπη έχει τα προβλήματά της με τις πολλαπλές εκλογές και εκτίμησε ότι χρειάζεται η Ελλάδα να διατηρεί σταθερή στάση.

Όσον αφορά την αδυναμία συμφωνίας στο Κυπριακό, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι κρίσιμο στοιχείο για να υπάρχει συμφωνία, ήταν πάντα το εδαφικό, από την εποχή που ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών. Και τότε υπήρχαν οι ιδέες Γκουεγιάρ που αναφέρονταν με λεπτομέρειες σ΄αυτό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η περιοχή της Μόρφου είναι πολύ σημαντική και συμβολική. Κατά τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις πάντα έρχονται και παρέρχονται, ποτέ δεν μπορεί να πει κανείς ότι σταματάνε.

Απέφυγε να εκτιμήσει αν η χθεσινή αναφορά του κ. Τσίπρα στη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές, όπως σημειώνει το ΑΠΕ. Περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2017, σε συνδυασμό με αυτά που έρχονται και ό,τι κουβεντιάζεται τώρα, έχουν αντανάκλαση στις σφυγμομετρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ