ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Δεν με τρομάζει ο Ερντογάν

Δ. Βίτσας: Δεν με τρομάζει ο Ερντογάν
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, λέγοντας πως η Τουρκία στην παρούσα φάση μάλλον "δεν είναι σε θέση να κάνει λεονταρισμούς".

Όπως εξηγεί:

Στρατιωτικά δεν με τρομάζουν καθόλου οι λεονταρισμοί του Ερντογάν, γιατί ξέρουμε τις δυνάμεις μας. Όπως ξέρουμε και τις δυνάμεις της γείτονος και συμμάχου χώρας. Οι δηλώσεις αυτές όμως μας καλούν να είμαστε σε μια εγρήγορση. Πολιτικά νομίζω ότι η Τουρκία έχει εμπλοκές σε πολλά επίπεδα και έχει ανοιχτά πολλά ζητήματα.

Αιτιολογεί πως "η Τουρκία έχει μπλέξει στα ανατολικά της σύνορα, έχει μπλέξει με την πολιτική της στο Κυπριακό, έχει κραδασμούς στο βόρειο τμήμα της, αλλά και στις σχέσεις της με την ΕΕ. Υπάρχουν, πάρα πολλές εντάσεις(...)".

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας σημείωσε στην εφημερίδα Αγορά, πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι απλή: «δεν συζητάμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μπορούμε να τα υπερασπιστούμε».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, στο ερώτημα της στράτευσης στα 18 δήλωσε πως ξεκάθαρα είναι ενάντια σε αυτό. «Το υποχρεωτικό είναι κάτι το οποίο ούτε καν συζητάμε. Εθελοντικά, ισχύει και σήμερα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ