ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κεγκέρογλου προς Αλ. Τσίπρα: Θα κάνεις γραφείο σε Ηράκλειο και Χανιά;

Β. Κεγκέρογλου προς Αλ. Τσίπρα: Θα κάνεις γραφείο σε Ηράκλειο και Χανιά;
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Τρολάρει» την κυβέρνηση για την δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κεγκέρογλου και με ερώτηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ζητά να πληροφορηθεί εάν σκέπτεται να ιδρύσει αντίστοιχα γραφεία σε Ηράκλειο και Χανιά.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, με εμφανώς ειρωνική διάθεση, κάνει λόγο για μια σπουδαία και ιστορική καινοτομία που αποτελούσε πάγιο αίτημα του λαού της Βορείου Ελλάδος που πλέον αισθάνεται ότι επίκειται η επίλυση των προβλημάτων του, μετά την αποτυχία του Προγράμματος Θεσσαλονίκης.

«Μετά την δημιουργία Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη, παρακαλούμε να προχωρήσετε στην ίδρυση Γραφείου Πρωθυπουργού και στο Ηράκλειο Κρήτης, επειδή όμως ενδέχεται να προκληθούν δικαιολογημένες αντιδράσεις από τα Χανιά λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Ηράκλειο, παρακαλούμε για την ταυτόχρονη ίδρυση γραφείου και στα Χανιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ρωτά δε, τον πρωθυπουργό σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, προκειμένου να ιδρυθούν, σε πρώτη φάση πρωθυπουργικά γραφεία σε Ηράκλειο και Χανιά και σε δεύτερη στο Καπίστρι Λασιθίου και στο δήμο Βιάννου και πότε τοποθετεί χρονικά τα εγκαίνιά τους.

Επίσης, με την ίδια διάθεση, ρωτάει εάν τα γραφεία του Πρωθυπουργού σε πόλεις της περιφέρειας, θα χρησιμοποιούνται ως χώροι συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει με το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο συνεδριάζει σήμερα το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ