ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Να δημιουργηθεί κεντρικός φορέας εθελοντισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Να δημιουργηθεί κεντρικός φορέας εθελοντισμού
EUROKINISSI

Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός κεντρικού φορέα εθελοντισμού για καλύτερο συντονισμό αλλά και ενός μητρώου εθελοντικών οργανώσεων και ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και της Γραμματείας Κοινωνικών Δικτύων της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι ουραγός στον εθελοντισμό και πως πρέπει το κράτος και οι πολιτικοί να αποκτήσουν αξιοπιστία.

Όπως είπε μάλιστα για αυτό το λόγο η ΝΔ θέλει να δώσει μια κυβέρνηση που θα λέει την αλήθεια στους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα και όλοι μαζί ενωμένοι να στείλουμε το μήνυμα της αυτοπεποίθησης.

«Μέσα στο σκοτάδι των τελευταίων επτά ετών τα μηνύματα για τον εθελοντισμό είναι ενθαρρυντικά και είναι απόδειξη ότι η κοινωνία μας έχει φιλότιμο και σφυγμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως συναντά συνέχεια εξαιρετικούς ανθρώπους που αποφασίζουν να αφιερώσουν ένα κομμάτι από το χρόνο τους σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πλούσιο κοινωνικό έργο της εκκλησίας τονίζοντας πως ήρθε η ώρα κράτος και εκκλησία να βρουν κοινούς τόπους για να απαλύνουν τον πόνο των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κάτοικοι των νησιών για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες τονίζοντας πως ο εθελοντισμός είναι συνυφασμένος με την κουλτούρα της χώρας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ