ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνητική η κυβέρνηση στην εξέταση της διαρροής στοιχείων για φοροδιαφυγή πολιτικών

Αρνητική η κυβέρνηση στην εξέταση της διαρροής στοιχείων για φοροδιαφυγή πολιτικών
REUTERS/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον ...τοίχο της κυβερνητικής πλειοψηφίας έπεσε η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη διαρροή συκοφαντικών -όπως είπε- πληροφοριών που αφορά στη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε λίστες φοροδιαφυγής.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο (Documento για την Φώφη Γεννηματά) ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται δήθεν δημοσιογραφικά στοιχεία για πολιτική αλητεία», σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία που «έχει η κυβέρνηση και μόνον».

Ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι μέχρι τώρα έρευνες για την λίστα Μπόργιανς τάχθηκε από τη ΝΔ ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ από την πλευρά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση για το θέμα. «Δεν μπορούμε τώρα να μπούμε στην διαδικασία να δούμε ποιός έχει δώσει τις πληροφορίες προφανώς δεν το έχει κάνει ο υπουργός», υποστήριξε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε ακόμη, ζήτημα ενημέρωσης της Επιτροπής από τις Δικαστικές Ενώσεις, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, με το επιχείρημα πως οι βουλευτές δεν μπορούν να λειτουργούν ως «δικαστές» και πως όποιος αισθάνεται θιγμένος μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η συνεχής ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά των δικαστών γιατί προκαλείται αναταραχή στον χώρο της Δικαιοσύνης», σχολίασε ως προς το δεύτερο αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ