ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογοι - "φωτιά" Πανούση με ΕΥΠ και Παρασκευόπουλο για τις απειλές

Διάλογοι - "φωτιά" Πανούση με ΕΥΠ και Παρασκευόπουλο για τις απειλές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν την καταγγελία Πανούση για απειλές κατά της ζωής του αλλά και τις επικοινωνίες που φέρεται να είχε το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, με φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνεται από την ΕΥΠ και τον διοικητή της, Γιάννη Ρουμπάτη, για τις απειλές εναντίον του από κρατουμένους των φυλακών. Μεταξύ αυτών και ένας νονός της νύχτας, ο οποίος -όπως μετέδωσε το MEGA- φέρεται να λέει "θα του λιώσω το κεφάλι".

Ο Γ. Πανούσης ζητά από τον Γ. Ρουμπάτη να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό και να μην αρκεστεί στην υπηρεσιακή ενημέρωση και την κοινοποίηση των καταγραφών στο Μαξίμου, με τον συνομιλητή του να αποδέχεται την προτροπή.

Ταυτοχρόνως, κυβερνητικά στελέχη πληροφορούνται για τις συγκεκριμένες καταγραφές της ΕΥΠ. Ένα από αυτά διαμαρτύρεται έντονα -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- στον Γιάννη Ρουμπάτη ζητώντας του να μάθει εάν η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν ελέγχουμε τίποτα εκεί;" φέρεται να ρωτά. Η απάντηση του Γ. Ρουμπάτη είναι ότι η ΕΥΠ έχει εισαγγελική άδεια να παρακολουθεί υπόπτους για την τρομοκρατία και αυτό σημαίνει ότι καταγράφει και όσους συνομιλούν μαζί τους.

Οι αποκαλύψεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς -όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ- υπήρξε μυστική συνάντηση του κ. Πανούση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, παρουσία του Πάνου Λάμπρου. Σ' αυτό το ραντεβού, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να αναφέρει στον συνάδελφό του ότι "τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα", ότι "είναι πολύ σοβαρά" και πως δεν έχει αμφιβολία ότι "αυτά τα χαρτιά της ΕΥΠ δεν κυκλοφορούν μόνο στα γραφεία υπουργών".

Ο Ν. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται να προσπαθεί να τον καθησυχάσει λέγοντάς του: "Γιάννη δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Όλα γίνονται όπως πρέπει". Ο κ. Πανούσης, εξακολουθεί να ανησυχεί και του επισημαίνει: "Αυτοί όμως οι κρατούμενοι, και όσοι δικοί τους είναι έξω, χρησιμοποιούν τις συνομιλίες και με στοχοποιούν". "Σου επαναλαμβάνω ότι όλα γίνονται όπως πρέπει. Κανείς δεν διαπραγματεύεται νομοθετήματα ή πολιτικές αποφάσεις", φέρεται να ανταπαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης και να αναφέρεται σε εντολή του πρωθυπουργού να μην πάρει διαστάσεις το θέμα.

Σε ακόμη μία πτυχή της υπόθεσης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φέρεται, σε ανύποπτο χρόνο, να ρωτά τον Γ. Πανούση εάν σκοπεύει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο, μ' εκείνον να του απαντά: "Έχεις τρελαθεί; Αν γυρίσω πίσω θα με σκοτώσουν. Θα πάρω σύνταξη κι από δω και πέρα ό,τι είναι να πω θα το γράψω στα βιβλία μου".

Αργά το βράδυ, με δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επετέθη στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι δεν της επετράπη να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης. Προανήγγειλε συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο θα έχουν "μόνο εκείνοι που σύμφωνα με το Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν".

Την ίδια ώρα ο Γ. Πανούσης έριχνε κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς, απαντώντας σε ερώτηση του Σκάι, έκανε λόγο για "περίεργες συμπτώσεις". "Οι πυρήνες της Φωτιάς με αποκαλούν κατά φαντασίαν πρωθυπουργό. Βλέπω υπουργούς να λένε ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Εδώ υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πρόσωπό μου. Ήθελα να 'ξερα, μαζί τα γράφουν αυτά που λένε;" φέρεται να είπε.

Ακολούθησε νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook -μια φράση, συγκεκριμένα, σε μαύρο φόντο: "Οι δύσκολες στιγμές πάντα θα μας αποκαλύπτουν τους φτηνούς χαρακτήρες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ