ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου:«Αντιστεκόμαστε στο ΔΝΤ για τις ομαδικές απολύσεις»

Αχτσιόγλου:«Αντιστεκόμαστε στο ΔΝΤ για τις ομαδικές απολύσεις»
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Κρίσιμη αλλά όχι μη αναστρέψιμη» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση τόσο στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, όσο και σε αυτό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στην ομιλία της στη συζήτηση του προϋπολογισμού η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε –όπως είπε- για ιδεοληψία της Αριστεράς.

«Εμείς έχουμε από καιρό δηλώσει τη θέση μας: είμαστε με τον κόσμο της εργασίας. Και δηλώνουμε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλλει στην Ελλάδα ένα καθεστώς εξαίρεσης από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων των λαών και της ιστορίας της», τόνισε και χαρακτήρισε το ζήτημα αυτό ως κεντρικό πολιτικό αίτημα στην διαπραγμάτευση.

«Αυτονόητη προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης όμως είναι να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος της εργασιακής απορρύθμισης, γι’ αυτό και αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ», είπε.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ακόμη, ότι σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46 ευρώ για την χρήση υπηρεσιών ΚΕΠΑ όλων των άπορων ανασφάλιστων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ