ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά Π. Καμμένου από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Πυρά κατά Π. Καμμένου από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σκληρή απάντηση στον Πάνο Καμμένο για τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του Ταγίπ Ερντογάν ήρθε σήμερα από την Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η τουρκική κυβέρνηση αναφέρει ότι:

Καταδικάζουμε έντονα τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τις νέες του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι οποίες στερούνται τρόπων, λογικής και υπευθυνότητας και του επιστρέφουμε τις εκφράσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος είχε χαρακτηρίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «στυγνό δικτάτορα», μετά τις προκλητικές δηλώσεις του για την αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών του Αιγαίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τουρκία επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε:

Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία.

Ακόμη, το τουρκικό υπουργείο έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου «ιδιαίτερα σε μία στιγμή στην οποία οι δύο χώρες προσπαθούν να συνεργαστούν σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα», αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή. Ο σκοπός αυτών των δηλώσεων, σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, είναι να καταστρέψει τις προσπάθειες μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ