Προϋπολογισμός 2017: Δικαστική Αστυνομία έως το τέλος του καλοκαιριού
Πηγή: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη σύσταση δικαστικής αστυνομίας που θα βοηθήσει στην απονομή της Δικαιοσύνης προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2017, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμό που "καρκινοβατεί" περισσότερα από 15 χρόνια και ο οποίος θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την υπόθεση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Ένωση Δικαστών να κρίνει αυτά που είπε τότε η κυβερνητική εκπρόσωπος και να μην έχει η κυβέρνηση το δικαίωμα να κρίνει με τη σειρά της αυτά που είπαν οι δικαστές. «Παρέμβαση είναι όταν με πλάγια και δόλια μέσα προσπαθείς να επηρεάσεις αποφάσεις και αυτό ουδέποτε το έκανε η κυβέρνηση», είπε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί απόλυσης 9500 κρατουμένων, ο Σταύρος Κοντονής το διέψευσε κατηγορηματικά. «Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων ήταν 12.000 και σήμερα τον κρατάμε σταθερά στις 9.500 και είναι διαχειρίσιμος», ανέφερε.


Διαβάστε επίσης

Βουλή: Προεκλογική... πρόβα τζενεράλε με «άγριες» κόντρες και φόντο την ψήφο εμπιστοσύνης

Ψήφος εμπιστοσύνης: «Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός» είπε ο Τσίπρας

Οργισμένο tweet Καμμένου: Διπλή επίθεση κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ψήφος εμπιστοσύνης: Άγριος καυγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Αποστολάκη