ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζουράρις: Υπάρχει «άρωμα» εκλογών

Κ. Ζουράρις: Υπάρχει «άρωμα» εκλογών
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφήνει ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και παραδέχεται πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν "άρωμα εκλογών".

«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Σκάι, ενώ ερωτώμενος για την πορεία της διαπραγμάτευσης, επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, στην περίπτωση που δείξουν αδιαλλαξία και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Όσον αφορά τις συνεχόμενες προκλήσεις που έρχονται από την πλευρά της Τουρκίας αναφέρει:

Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι΄αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης.

Ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν «κοινωφελή δικτάτορα», δανειζόμενος τον ορισμό από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον.

"Ο Ερντογάν είναι επικεφαλής μιας τάσης η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα", καταλήγει ο κ. Ζουράρις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ