ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα MRB: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ πριν και μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Έρευνα MRB: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ πριν και μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της MRB για τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, πριν και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για την 13η σύνταξη και την αναστολή ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Στη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 16,2% και η Νέα Δημοκρατία 29,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και το Ποτάμι με 2%. Το 11,6% δήλωσε ότι ή θα απέχει από τις εκλογές ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο ενώ το 7,6% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

prothesi prin

Στη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μειώθηκε στο 11,4%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 14,7% και η Νέα Δημοκρατία 26,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 6,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 1,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 15%, ενώ το 11,9% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο.

prothesi meta

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, το 30,7% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 19,3% τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απάντησε το 44%.

katalliloteros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ