ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζουράρις: Εμένα περίμεναν οι Τούρκοι;

Κ. Ζουράρις: Εμένα περίμεναν οι Τούρκοι;
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Εμένα περιμένουν οι Τούρκοι;» τόνισε ο Κώστας Ζουράρις, σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτησή του για τα ελληνικά νησιά:«και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»,τοποθέτηση, που προκάλεσε αντιδράσεις

Η δήλωση του Έλληνα υφυπουργού Παιδείας είναι σήμερα πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες. «Οι Τούρκοι και τον βήχα σου παρεξηγούν», ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Μπορείς να κάνεις διάλογο με τους Τούρκους; Δεν θα δώσω εγώ επιχειρήματα στους Τούρκους. Εμένα και εσένα περιμένουν οι Τούρκοι;».

Στην ίδια εκπομπή τόνισε: «Πάντα έχει σημασία ποιος το λέει, με την ιστορία που κουβαλάει, ασχέτως αν είμαι υπουργός. Είμαι Έλληνας δάσκαλος επί 70 χρόνια και αγωνιστής» και σημείωσε: «Κανένας νησιώτης, που με γνωρίζουν όλοι, δεν μπορούσε να πει ότι τρελάθηκε ο Ζουράρις, ούτε τι λέει ο Ζουράρις».

«Δεν είμαι χθεσινός και όλοι ξέρουν ποια είναι η σχέση μου με τον ελληνισμό» είπε ο κ. Ζουράρις, ο οποίος επί της ουσίας επανέλαβε τη θέση του ότι ήταν σχήμα καθ’ υπερβολή.

Όσον αφορά τις εξελίξεις με τους δανειστές, ο υφυπουργός Παιδείας είπε: «Αν συνεχίσουν οι εκβιασμοί από τους δανειστές, οι οποίοι δεν τηρούν ποτέ τον λόγο τους, να πάμε σε εκλογές».

Χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χαρακτήρισε τη δήλωσή του «Σχήμα καθ’ υπερβολή κατά τον Αριστοτέλη»

«Στον Αριστοτέλη λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή. Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος» είπε στον Real FM.

Στην ίδια συνέντευξη, ερωτηθείς εάν η δήλωση αυτή μπορεί να αναπαραχθεί από τους Τούρκους, ο υφυπουργός απάντησε: «Θα δείξουν τον συντελεστή ηλιθιότητάς τους. Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ