ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: Είναι σειρά των θεσμών να υλοποιήσουν όσα συμφωνήθηκαν

Π. Ρήγας: Είναι σειρά των θεσμών να υλοποιήσουν όσα συμφωνήθηκαν
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Είναι η σειρά των θεσμών να υλοποιήσουν όσα συμφωνήθηκαν και να σταματήσουν να παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού» ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής σε ένα πρόγραμμα δύσκολο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του αθηναϊκού/ μακεδονικού Πρακτορείου 104,9 fm, ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «θα μπορέσουμε και θα την κλείσουμε την αξιολόγηση».

Επιπλέον, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «πρέπει να σταματήσει να είναι φερέφωνο του Σόιμπλε». «Η ΝΔ να απευθύνεται στην κυβέρνηση με απρεπείς χαρακτηρισμούς. Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι τη χώρα την κυβερνά η «συμμορία Τσίπρα». Δεν είναι σοβαρή αντιπολίτευση και μάλιστα είναι επικίνδυνη αυτή η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ. Από τη μία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, αυτές του ΔΝΤ» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για το τεταμένο πολιτικό κλίμα.

Ακόμα, εκτίμησε ότι η ΝΔ εκτέλεσε εντολή (από τους ακραίους κύκλους των δανειστών) με την καταψήφιση στη Βουλή του κοινωνικού μερίσματος.

Για τις επιθέσεις στη Γερμανία και στην Τουρκία ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή είναι τεταμένο και υπογράμμισε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσα συμβαίνουν συνολικά στην Ευρώπη και στην Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ