ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ανοησίες τα όσα ακούγονται για προεκλογική περιοδεία

Αλ. Τσίπρας: Ανοησίες τα όσα ακούγονται για προεκλογική περιοδεία
EUROKINISSI/Eurokinissi

Ανοησίες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τα όσα ακούγονται περί προεκλογικού τύπου περιοδεία του στην Κρήτη, προσπαθώντας, για ακόμη μια φορά, να σταματήσει τις φήμες για πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Τσίπας, από τον Άγιο Νικόλαο, επεσήμανε πως «το να βρίσκεται η κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός απέναντι στα προβλήματα και να συζητάει με τους φορείς, αυτό δεν είναι ζήτημα εκλογών», αλλά πρέπει να γίνεται συνεχώς.

Η κυβέρνηση είναι στην αρχή της τετραετίας της, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους το Σεπτέμβριο του 2019».

Ο πρωθυπουργός έθεσε δύο βασικούς στόχους μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Αυτό της εξόδου από την εποπτεία, πράγμα που θα συμβεί στα μέσα της κυβερνητικής θητείας, καθώς και της προώθησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης και θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Στα πλαίσια συνάντησης του με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων από το Λασίθι τόνισε ότι το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθούν στην περιοχή τους, ενώ δεν δίστασε να τους ρωτήσει για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Χρηματοδοτούμε την αποπεράτωση της μεγάλης γέφυρας του Χαμεζίου, έργο που αντικατοπτρίζει ότι ο ΒΟΑΚ δεν προχωρούσε. Για μια γέφυρα 841 μέτρων, χρειάστηκαν 10 χρόνια και 16 εκατ. ευρώ», είπε ακόμη και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν το έργο του ΒΟΑΚ.

«Η Κρήτη μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε χαραμάδα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Θα μπορέσουμε από το 2019 και μετά να αντιμετωπίσουμε αδικίες και να επουλώσουμε πληγές».

Ακόμη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα διατεθούν 15 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, την παραχώρηση κτιρίου στην Ιεράπετρα για το ΚΕΘΕΑ, αλλά και παραμονή του γραφείου της ΔΕΗ στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ