ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Βουλή: «Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές»

Τσίπρας στη Βουλή: «Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών θέλησε να βάλει για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και απαντώντας στα πιεστικά ερωτήματα των δημοσιογράφων είπε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έφτασε από την περιοδεία του στην Κρήτη που χαρακτηρίστηκε προεκλογική από την αντιπολίτευση. Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ρωτήθηκε για την πορεία της αξιολόγησης, για την οποία ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι να κλείσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. «Αυτό θέλουμε, αυτό παλεύουμε», είπε και συμπλήρωσε πως η ένταξη στο QE προσδιορίζεται για τον Μάρτιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν ρωτήθηκε αν ο υπουργός Οικονομικών έστειλε την επιστολή που ζητούσαν οι εταίροι για το θέμα των παροχών. «Έχω εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη», είπε χαμογελώντας.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον και το θέμα των επικείμενων εκλογών στη Γερμανία με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει πως «το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών».

Τις ημέρες των γιορτών θα παραμείνει στην Αθήνα καθώς όπως είπε «προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη». Σε ότι αφορά στο Κυπριακό δεν θέλησε να προβεί σε κάποια πρόβλεψη, «είναι ο γνωστός Ερντογάν», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως σε περίπτωση δημοψηφίσματος στην Κύπρο, η κυβέρνηση θα πάρει θέση και «δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες».

Στόχος της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός είναι το 2017 να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Βασικές προτεραιότητες αποτελούν η συνταγματική αναθεώρηση και η παραγωγική ανασυγκρότηση της κοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ