ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι διχάζει συστηματικά τον ελληνικό λαό και υπογραμμίζει ότι «βάζει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης». Μάλιστα επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δρομολογεί καινούργια μέτρα περικόπτοντας παράλληλα συντάξεις ενώ αυξάνει και τους φόρους.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας» και υπενθυμίζει ότι από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης τον κατηγορεί πως έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στο εσωτερικό ακροατήριο παίρνει περισσότερα μέτρα, με περισσότερους φόρους και περικοπές σε συντάξεις.

Επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και συμμάζεμα του κράτους. Διευκρινίζει, όμως, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές και επισημαίνοντας πως ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν τον ενδιαφέρουν οι προεκλογικές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στα θέματα ασφάλειας και τάξης επισημαίνοντας πως η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την οικονομική ευημερία.

Τέλος, με αφορμή τον ένα χρόνο που κλείνει στην προεδρία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ έχει αλλάξει σημαντικά, έχει ανανεωθεί σε πρόσωπα και ιδέες και πως ακούγεται και πάλι στην κοινωνία με τον κόσμο να την πιστεύει.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τυχαία τον Μητσοτάκη στους διαδρόμους της Βουλής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ