ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζουράρις: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Σόιμπλε ως πραξικοπηματία

Κ. Ζουράρις: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Σόιμπλε ως πραξικοπηματία
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Τον Σόιμπλε πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως πραξικοπηματία. Έχει μείνει μόνος του, δεν σέβεται ούτε την πλειοψηφία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά ούτε και το δράμα του ελληνικού λαού και ειδικά των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων». 

Με αυτή τη φράση ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις επιτέθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, δείχνοντας την αντίθεση του στη στάση που κρατά απέναντι στη χώρα ο κ. Σόιμπλε, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στην συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Ζουράρις συνέχισε λέγοντας πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Πολ Τόμσεν «πλαστογράφησαν στοιχεία».

Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε: «Αν επιμένει και φτάσουμε σε τέτοια σύγκρουση, μία τέτοια απόφαση όλου του πολιτικού κόσμου να πάμε για εκλογές είναι σωστή. Αλλιώς πάμε σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Σόιμπλε. Αν προτείνει αντίποινα εις βάρος των Ελλήνων, τότε θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή κοινότητα. Δεν είναι ''αυτόματο'' ότι πάμε σε εκλογές. Θα υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση του Σόιμπλε με όλους τους άλλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ