ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Τσίπρα: Ψάχνει για εφεδρείες ή αφελείς συνενόχους

Γεννηματά για Τσίπρα: Ψάχνει για εφεδρείες ή αφελείς συνενόχους
Eurokinissi

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε το πρωί από τον αέρα του ρ/σ Real FM η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί "εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτό που έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι με ένα άρθρο και ένα νόμο θα καταργούσαν τα μνημόνια, τώρα όμως η χώρα ζει το σκληρότερο μνημόνιο φοροκαταιγίδας της μεσαίας τάξης.

Το ΠΑΣΟΚ είπε προσπάθησε να βρει ανταπόκριση σε κάποια σημεία, καθώς είχε αφενός μεν προτείνει να δημιουργηθεί ομάδα διαπραγμάτευσης για να εξειδικεύσει και να βελτιώσει τη συμφωνία αφετέρου δε είχε ζητήσει οδικό χάρτη για να επιτευχθεί σταθερότητα για τις δράσεις μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, ζητήματα στα οποία αμφότερα δεν βρήκε ανταπόκριση.

Σχετικά με την προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, η κα Γεννηματά ανέφερε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε 220 βουλευτές και 5 κόμματα να τη στηρίζουν, αλλά ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και σε μια αδύναμη κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Το χειρότερο είπε είναι ότι το Μαξίμου δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις αλλά και για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητα ενώ για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς τόνισε ότι το κάλεσμα είναι διαρκές.

Διευκρίνισε όμως ότι το "νέο" είναι να μπορείς να συνθέτεις και να συμφωνείς ενώ το "παλιό" είναι να "συνεχίζεις τις αντιθέσεις χωρίς περιεχόμενο, λογαριάζοντας μόνο το μικροκομματικό σου συμφέρον".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ