ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν. Ξανθός: Δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία

Αν. Ξανθός: Δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

«Προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος Υγείας σήμερα, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ότι είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία.

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, τόνισε ότι «στο επίπεδο της πολιτικής συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Πολάκη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Από 'κει και πέρα, ο καθένας έχει τον τρόπο που κινείται, πολιτεύεται, εκφράζεται, έχει την ψυχοδομή του, την ιδιοσυγκρασία του, όλοι κρινόμαστε από τον τρόπο που ασκούμε το αξίωμα μας», ενώ έκανε λόγο και για ακραία συμπεριφορά από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Ξανθός εξήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής. Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα εντός Φεβρουαρίου.

Όπως υπογράμμισε, οι προσλήψεις θα είναι στοχευμένες με γιατρούς όπως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία. Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει σε επίπεδο χειρουργείων εξήγησε.

«Γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης. Αλλάζει το κλίμα» επέμεινε, ασκώντας κριτική στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη δήλωσή της ότι «όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει». «Ήταν απολύτως άστοχο αυτό που είπε Γεννηματά» δήλωσε ο υπουργός, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Πέρυσι προσλάβαμε 1.300 επικουρικούς γιατρούς και 3.500 προσωπικό γενικότερα για άμεσες ανάγκες και έτσι σταθεροποιήθηκε πέρυσι» κατέληξε ο υπουργός .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ