ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γαβρόγλου: Μεταρρυθμίσεις με συνέχεια στην Παιδεία

Κ. Γαβρόγλου: Μεταρρυθμίσεις με συνέχεια στην Παιδεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που θα έχουν συνέχεια, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Ο μόνος τρόπος να πετύχουν τελικά οι αλλαγές, είναι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το νήμα των μεταρρυθμίσεων σε μια κατεύθυνση που δεν θα κόβεται κάθε φορά με την αλλαγή της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Η Αυγή» της Κυριακής.

Ο υπουργός έθεσε ως στόχο της αλλαγής στο υπάρχον καθεστώς τη διασφάλιση, αρχικά, της ίδιας της λειτουργίας των μεταπτυχιακών, αλλά και της πρόσβασης των οικονομικά ασθενέστερων σε αυτά.

Όπως είπε, στην έκτακτη Σύνοδο των πρυτάνεων στις 14 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο του υπουργείου, την αρχική επεξεργασία του οποίου είχε κάνει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Επανέλαβε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και έθεσε ως στοίχημα, να ανοίξουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη χωρίς κενά.

«Έχουμε ήδη δρομολογήσει όλες εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλουν στον έγκαιρο και συστηματικό προγραμματισμό, με στόχο την πλήρη λειτουργία των σχολείων Γενικής και Ειδικής Αγωγής», δήλωσε ο υπουργός.

«Το στοίχημα είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να κερδηθεί», είπε και ενημέρωσε πως για το 2017 υπάρχουν περισσότερα κονδύλια, «που θα αξιοποιηθούν με πιο ορθολογικό τρόπο».

Τέλος τόνισε πως «σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για θέσεις μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ