ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουτσούμπας για τα προβλήματα των κατοίκων της Εύβοιας από τον χιονιά

Ο Κουτσούμπας για τα προβλήματα των κατοίκων της Εύβοιας από τον χιονιά
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μία φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής, που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Χαλκίδα, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετώπισαν, λόγω του χιονιά, κάτοικοι πολλών χωριών της Εύβοιας.

«Κινδυνεύουν από την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας τους και της ασφάλειάς τους», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση χρειάζεται, με κάθε μέσο που διαθέτει το κράτος, να διασφαλίσει τροφή, φάρμακα και νερό για όλους τους κατοίκους, εκτός των άλλων να διασφαλίσει και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν αποκλειστεί ή έχουν δυσκολία προσέγγισης».

Επίσης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία γιατρών και φαρμάκων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, αλλά και να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή.

«Το 2017 μπορεί να είναι μία καλή και αγωνιστική χρονιά, μία χρονιά που μπορεί να γίνει ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για τον λαό μας», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ