ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα», συζήτησαν ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο Επίτροπος, με δήλωσή του μετά τη συνάντηση, χαιρέτισε ως θετική την μετακίνηση των πιο ευάλωτων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και την αποστολή πλοίου του ελληνικού ναυτικού στη Μυτιλήνη, ζητώντας να γίνει το ίδιο και στη Σάμο.

«Πρέπει επειγόντως να υποδειχθεί χώρος στα νησιά για τη δημιουργία κατάλληλων χειμερινών χώρων υποδοχής», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε «να δοθεί προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες, κυρίως στις οικογένειες με παιδιά».

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, για να αποτρέπεται η διαφυγή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής και να διασφαλισθεί η επιστροφή τους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η ΕΕ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα» και ότι έχει θέσει «στη διάθεση των ελληνικών αρχών και διεθνών οργανισμών πάνω από 1 δισ. ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ