ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριαρχεί η υπόθεση ΔΟΛ στη Βουλή

Κυριαρχεί η υπόθεση ΔΟΛ στη Βουλή
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ένα 24ωρο μετά τη σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διακομματική λύση, βουλευτές της αντιπολίτευσης συνέχισαν το σφυροκόπημα εναντίον της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις με στόχο την άλωση του Ομίλου.

Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Για μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στη μετατροπή του ΔΟΛ σε «κυβερνητικό φερέφωνο» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας που ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ προφανώς και τάσσεται υπέρ της διάσωσης των θέσεων εργασίας. «Διαβάστε τα ''ΝΕΑ'' σήμερα. Οι ίδιοι λένε ότι διεκπεραιώνετε σχέδιο άλωσης του Τύπου», είπε.

«Επέστρεψε ο κ. Μουλόπουλος ως ειδικός τοποτηρητής κόκκινων δανείων», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφερόμενος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ είπε ότι θα εκπλαγούν όσοι διαβάσουν τα αποικιοκρατικά επιχειρήματα των δικηγόρων του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης.

«Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένας άνθρωπος που έχει περγαμηνές δημοσιογραφία μπορεί να έχει διοικητική ευθύνη», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς που κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν με σαφήνεια στις προτάσεις του πρωθυπουργού. «Να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο χωρίς τίποτα να είναι κάτω από το τραπέζι, ώστε να συνεχίσουν να κυκλοφορούν εφημερίδες, να υπάρχει πολυφωνία και οι άνθρωποι να έχουν τη δουλειά τους», είπε.

«Η διαπλοκή εκδοχής ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά προκαλεί δέος», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, ενώ ο Μάριος Γεωργιαδης από την Ένωση Κεντρώων στάθηκε στο γεγονός ότι

Στο γεγονός ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος δεν είναι επιχειρηματίας στάθηκε ο Μάριος Γεωργιαδης από την Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας ότι με την επιλογή αυτή «διευρύνεται η διαδικασία παραγωγής σανό». Στον αντίποδα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «αστείο γεγονός» να εγκαλείται ένας συνταξιούχος δημοσιογράφος που θα βοηθήσει για να σωθούν 400 θέσεις εργασίας.

«Ο κ. Μουλόπουλος δεν τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως στρατηγικός επενδυτής, αλλά ως στρατηγικός αχυράνθρωπος», σχολίασε από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ