ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς με εναλλακτικές προτάσεις

Νέα επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς με εναλλακτικές προτάσεις
eurokinissi

Την πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για την συνολική συμφωνία-πακέτο προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι τις επόμενες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποστείλει επιστολή προς τους θεσμούς γνωστοποιώντας τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και από πλευράς των θεσμών επί των ελληνικών προτάσεων πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup και η εξέταση όλων των εναλλακτικών που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Το θέμα της αξιολόγησης δεν συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο υπουργός Οικονομικών είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις , ωστόσο οριστικοποιήθηκε η εξόρμηση του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ με περιοδείες ανά την χώρα με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Η έξοδος προς τον λαό που αποσκοπεί στην παρουσίαση των πεπραγμένων του κυβερνητικού έργου θα κορυφωθεί με πολιτική εκδήλωση που θα έχει ως ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ το οποίο θα παραδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα και επιβεβαιώθηκε ότι τα συμπεράσματα δεν οδηγούν στην συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής καθώς από το έργο της εξεταστικής δεν προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ωστόσο τονίστηκε ότι η εξεταστική επιβεβαίωσε του περίφημου τριγώνου της διαπλοκής ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα, οικονομικά συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης.

Πάντως το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και η αοριστία ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσής της έχει αρχίσει να απασχολεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν αμηχανία μπροστά στην πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωποι με την ψήφιση κάποιων μέτρων στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών είχε επαφές με βουλευτές και στελέχη από την ομάδα των 53 στην διάρκεια της οποίας προσπάθησε να τους καθησυχάσει επαναλαμβάνοντας αυτό που και το Μαξίμου έχει πει εδώ και πολύ καιρό, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσει μέτρα για το διάστημα μετά την λήξη του προγράμματος το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ