ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσβλητική δήλωση για τον Τσίπρα από τα κατεχόμενα: «Ήταν ένα μικρό βρέφος»

Προσβλητική δήλωση για τον Τσίπρα από τα κατεχόμενα: «Ήταν ένα μικρό βρέφος»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISS

Με προκλητικό τρόπο αναφέρθηκε ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Ντεργιά Κάνμπαϊ και κυρίως με τρόπο ιδιαίτερα προσβλητικό απέναντι στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που σίγουρα δεν βοηθά στις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κάνμπαϊ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το Κυπριακό ζήτημα τουρκικής κατοχής, σημειώνοντας με σαφή ειρωνική διάθεση όπως είναι μία ενδιαφέρουσα δήλωση.

Και συνεχίζει με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ο "Τούρκος πρέσβης":

Εκείνα τα χρόνια (τα χρόνια της εντατικοποίησης του προβλήματος), μάλλον ο ίδιος δεν ήταν στην ζωή. Ίσως να ήταν ένα μικρό βρέφος. Δεν θυμάται τα εγκλήματα που έπραξε από την δεκαετία του ΄50 ένας δολοφόνος, που ήρθε εδώ.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κάνμπαϊ «άφησε να εννοηθεί ότι και σήμερα κάποιοι κύκλοι στοχεύουν στον εξελληνισμό της Κύπρου».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο, Βίκτωρας Παπαδόπουλος έβαλε για άλλη μία φορά «φρένο» στα σενάρια για δήθεν διαφωνίες Αθηνών –Λευκωσίας, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά για την ασφάλεια είναι και πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με την Λευκωσία».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, προνοεί την αποχώρηση του 75% του τουρκικού στρατού από την πρώτη ημέρα της λύσης και του υπόλοιπου, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Σημείωσε ότι η πρόταση Κοτζιά είναι εξελικτική και πιο λεπτομερής από την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η κυβέρνηση συμφωνεί με την εκτίμηση του Νίκου Κοτζιά, ότι με τη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας το Κυπριακό «για πρώτη φορά βγήκε από το βυθό» .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ