ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Ανήκουμε στις πιο διεφθαρμένες χώρες της ΕΕ

Στ. Θεοδωράκης: Ανήκουμε στις πιο διεφθαρμένες χώρες της ΕΕ
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για ποσοτική και ποιοτική υποχώρηση της χώρας στην παγκόσμια λίστα διαφάνειας κάνει λόγο με επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει πως παρά τα «μεγάλα λόγια» και τις «βαριές εξαγγελίες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταπολέμησης της διαφθοράς, τα αποτελέσματα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016, είναι απογοητευτικά.

«Ξύνουμε τον πάτο της Ευρώπης στους δείκτες που καταγράφουν τη διαφθορά στην λειτουργία του κράτους. Μαζί με την γειτονική Βουλγαρία αποτελούμε τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη, καθώς το ύψος της διαφθοράς στην Ελλάδα υπολογίζεται μεταξύ 14 και 20 δις ευρώ ετησίως», υπογραμμίζει και προσθέτει πως η διαφθορά σε συνδυασμό με την παραοικονομία δημιουργούν ένα κλειστό σύστημα που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και κυρίως φθείρει τις αξίες της κοινωνίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, τερατώδη γραφειοκρατία, εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, για ανίκητο κομματικό κράτος και μεγάλη αδιαφάνεια στις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που αποτελούν –όπως αναφέρει- την «λερναία Ύδρα» της διαφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ