ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η Τουρκία να απευθυνθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

Καμμένος: Η Τουρκία να απευθυνθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Απάντηση στις απειλές της Τουρκίας έπειτα από την απόφαση μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ όταν απειλεί την Ελλάδα εντός η εκτός εισαγωγικών για την κατάργηση τη συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών» δήλωσε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες που θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν έχει και δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί την ώρα που αιτείται την ένταξη στην ΕΕ να επαναφέρει, τη θανατική ποινή, να κατηγορεί αξιωματικούς ότι εμπλέκονται στο πραξικόπημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο ο κ. Καμμένος ανέφερε πως η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς.

«Οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες της παράνομης συμπεριφοράς της, των παραβάσεων και των υπερπτήσεων και χώρες που έπαιρναν τη θέση της Τουρκίας όπως η Ολλανδία έχουν πλέον ιδία πείρα» είπε.

Για την οικονομία, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης, αναφέροντας πως εφαρμόστηκαν επιτυχώς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν το 2015 και παράλληλα κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι για πολιτικούς και προεκλογικούς σκοπούς δεν δέχεται να εφαρμόσει αυτά τα οποία συμφώνησε ο ίδιος.

«Έχουμε δυο δανειστές που διαφωνούν, όπως δυο γιατροί πάνω από έναν ασθενή», τόνισε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα «και εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου στις 3.500».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ