ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προβλήματα της περιφέρειας της Κρήτης άκουσε ο Γ. Δραγασάκης

Τα προβλήματα της περιφέρειας της Κρήτης άκουσε ο Γ. Δραγασάκης
EUROKINISSI/ ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σειρά επαφών και συσκέψεων με φορείς της Κρήτης έχει το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στο νησί ήταν η περιφέρεια, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης με έμφαση τον Βόρειο Οδικό 'Αξονα και το αεροδρόμιο Καστελλίου.

Ο κ. Αρναουτάκης έθεσε στον Αντιπρόεδρο τις προτεραιότητες της Περιφέρειας για τα μεγάλα έργα της Κρήτης, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές και που να μπορούν μέσω αυτού να ωφεληθούν οι μικροί δήμοι και γενικά να υπάρξει στήριξη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του τόπου.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που ενδυναμώνουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εξ άλλου επεσήμανε τη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και τη διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία, οικονομία του νησιού.

Επίσης, ανέφερε ότι συζητήθηκε και η δυνατότητα της Κρήτης να αποτελέσει τον ενεργειακό κόμβο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Μεσογείου της Ευρώπης.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Βαρδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκης και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η Λότζια, όπου ο κ. Δραγασάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος ανέπτυξε αναλυτικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα προβλήματα του Ηρακλείου, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου για την επίλυση τους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του, παρουσία βουλευτών και περιφερειάρχη Κρήτης του γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ.α.

Το απόγευμα ο κ. Δραγασάκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος και αργότερα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο Αρκαλοχώρι, στην αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου με θέμα: «Δύο χρόνια κυβέρνηση της αριστεράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ