ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν έχουμε συμβιβαστεί

Σπίρτζης: Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν έχουμε συμβιβαστεί
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν πηγαίνουμε σύμφωνα με όσα μας λένε οι δανειστές. Δεν έχουμε συμβιβαστεί με τα συμφέροντα» τόνισε την Κυριακή από την Καρδίτσα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης

Στο πλαίσιο πολιτικής ομιλίας που πραγματοποίησε παρουσία των βουλευτών του νομού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπίρτζης είπε

είμαστε εδώ γιατί δεν φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να τους ενημερώσουμε για το τι κάνουμε, να μας πουν τη δική τους άποψη, τη δική τους πρόταση. Να υπάρχει αυτή η αμφίδρομη σχέση που πρέπει να υπάρχει, μεταξύ των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και των πολιτών.

Η σημερινή εκδήλωση, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, αφορά την ενημέρωση αλλά και τον απολογισμό δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δύο φάσεων από τότε που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Στην πρώτη φάση, διευκρίνισε, είχαμε την ανατροπή της πολιτικής εξάρτησης της χώρας, είχαμε την ανατροπή της πολιτικής αποσάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και της πολιτικής διάλυσης των υγειών παραγωγικών δυνάμεων και του εναπομείναντα παραγωγικού ιστού, και η Θεσσαλία, η Καρδίτσα το έχει ζήσει αυτό, είχαμε την ανατροπή των πολιτικών αποδόμησης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, για να προσθέσει:

Η φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο εικονικός πνιγμός του Αλέξη στις μέρες της διαπραγμάτευσης, όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, μας έφερε σε μία νέα συμφωνία. Η δεύτερη φάση αυτή που διανύουμε τώρα, είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας αυτής, με όσο γίνεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για να οδηγήσουμε τη χώρα έξω στα μνημόνια, έξω από τις συμφωνίες εξάρτησης, έξω από την εφαρμογή πολιτικών που ταλαιπωρούν τουλάχιστον οκτώ χρόνια τον ελληνικό λαό, με στόχο την επανοικοδόμηση, το κράτος πρόνοιας, την επαναφορά, και την, αν θέλετε, επαναδόμηση των θεσμών της χώρας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπογράμμισε πως «στην πρώτη φάση της διακυβέρνησης της χώρας, γνωρίζετε, το ζήσαμε όλοι μας, επιβλήθηκε οικονομική ασφυξία της χώρας, έκλεισε η χρηματοδότηση, επιβλήθηκαν τα κάπιταλ κοντρόλς, είχαμε μια κοινωνία σε κρίση, είχαμε ένα κράτος σε πλήρη αποδόμηση και βέβαια ο στόχος των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και των δανειστών, ήταν αυτή η ιστορία, να συνεχίσει να υπάρχει αενάως, να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια αποικία χρέους, μία χώρα η οποία δεν θα είχε στοιχειωδώς ούτε την ανεξαρτησία της ούτε την κυριαρχία της. Είχαμε και παραλάβαμε μία χώρα με πολύ μεγάλες δεσμεύσεις, με δεσμεύσεις για την πώληση των πάντων, σε χαμηλή τιμή».

Με το κλείσιμο της συμφωνίας, τόνισε ακόμα ο κ. Σπίρτζης, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την συμφωνία ξανά στην κρίση του ελληνικού λαού. Είναι μια πράξη τομή για τα πολιτικά ήθη, για το πολιτικό σκηνικό, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ενώ απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε πως «ξεχνάνε προφανώς, ότι όταν έγινε η συμφωνία τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Από τις εκλογές του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, τόνισε «δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έγινε διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει μια μέρα που δεν έγινε σύγκρουση με τα συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα. Δεν υπάρχει μια μέρα που δεν επιχειρείται μία τομή, μία προοδευτική αλλαγή και αυτό ενοχλεί».

Το δίλλημα το διαφορετικό που έχουμε να επιλέξουμε είναι μεταξύ του αν θα κάνει η χώρα διαπραγμάτευση ή θα είναι παραδομένη όπως ήταν. Έχουμε σχέδιο και όραμα και η αξιολόγηση θα κλείσει, τόνισε επίσης ο κ. Σπίρτζης.

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης δέχθηκε ερωτήσεις από πολίτες ενώ συζήτησε με τους φορείς που βρέθηκαν στην αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ