Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το «λουκέτο» στον ΔΟΛ
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έτοιμη να συζητήσει με τη κυβέρνηση κοινή πρωτοβουλία των κομμάτων στη Βουλή για να διευκολυνθεί η συνέχιση της έκδοσης των εντύπων του ΔΟΛ μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης των τραπεζών δηλώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Επιβάλλεται να ληφθούν αποφάσεις και να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, μέχρι την εξεύρεση της οριστικής και βιώσιμης λύσης» αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

Χωρίς βέβαια καμία κομματικού χαρακτήρα παρέμβαση σ' αυτές. Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο. Περιμένουμε την εκδήλωση των πρωτοβουλιών της όπως έχει προαναγγείλει.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναγγελία για τη διακοπή λειτουργίας των εφημερίδων «Βήμα» και «ΝΕΑ» (και γενικότερα του ΔΟΛ) αποτελεί σοβαρή αρνητική εξέλιξη και σημαντικό πλήγμα για την ενημέρωση των πολιτών και την πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ.

«Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εφημερίδες με πολύχρονη παρουσία και στήριξη προοδευτικών ιδεών στην πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία του τόπου. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενους σε μια δύσκολη εποχή για τα μέσα ενημέρωσης», σημειώνεται και υπογραμμίζεται:

«Δεν παραγνωρίζουμε τις σημαντικές ευθύνες αυτών που έφθασαν το ιστορικό συγκρότημα σε αυτή την κατάσταση».

Διαβάστε επίσης