ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εργασιακά και 100 δόσεις στο επίκεντρο της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Εργασιακά και 100 δόσεις στο επίκεντρο της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στα «αγκάθια» των εργασιακών αλλά και των φορολογικών με αιχμή την αναπροσαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων επικεντρώθηκαν οι περισσότεροι βουλευτές, χθες το απόγευμα, κατά την ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα από τους αρμόδιους υπουργούς, Χουλιαράκη, Αλεξιάδη, Σκουρλέτη και Σταθάκη.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης δεν διαπιστώθηκε καμία διάθεση καταψήφισης των προαπαιτούμενων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα έρχεται αύριο (Τετάρτη) ο Πιερ Μοσκοβισί προσκεκλημένος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ωστόσο η επίσκεψή του ερμηνεύεται ως μία σαφής ένδειξη στήριξης της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προωθήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις.
Η επίσκεψη του Επιτρόπου αρμόδιου περί τα οικονομικά στην χώρα μας καταδεικνύει σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου την θετική διάθεση της ΕΕ απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και την ικανοποίησή της για το γεγονός πως η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται από το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πιερ Μοσκοβισί το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο και θα συζητήσουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προώθηση όλων των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα, όπως επίσης και για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μοσκοβισί έχει δηλώσει στην WSJ πως η συζήτηση για το χρέος και την ελάφρυνσή του μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Η επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα γίνεται λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του πακέτου με τα προαπαιτούμενα, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσκεψη του Επιτρόπου στην Βουλή για να μην θεωρηθεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές εξελίξεις στην χώρα.

Έρχεται και ο Φρανσουά Ολάντ

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 και 23 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Και η παρουσία Ολάντ στην Ελλάδα ερμηνεύεται ως μία διάθεση στήριξης των προσπαθειών του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του στην αρχή της εφαρμογής του νέου προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ