ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ στη Βουλή με την ασυλία Αυλωνίτου

Αλαλούμ στη Βουλή με την ασυλία Αυλωνίτου
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αλαλούμ επικράτησε στη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, που κλήθηκε να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να «σφάχτηκε» το 2012, όταν ήταν ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ, με τον διευθυντή του, Σταύρο Χάντζο, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της κάνοντας λόγο για δίωξη με πολιτικά κίνητρα.

Ελένη Αυλωνίτου και Σταύρος Χάτζος είχαν αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του ΕΚΑΕ να την κατηγορεί για χειροδικία, αφού -όπως κατήγγειλε- τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ, ενώ η ίδια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Άλλη άποψη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ που ανέφερε ότι η βουλευτής εγκαλείται για το αδίκημα της χειροδικίας, ενώ στην αποκάλυψη της Ελένης Αυλωνίτου πως έχει μηνύσει και αυτή τον κ. Χάντζο με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει οριστεί για αύριο, η αντιπολίτευση επέμεινε υπέρ της άρσης της ασυλίας της.

Κι ενώ δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της επιτροπής, Τάσος Κουράκης ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της, παρενέβη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για να παράσχει ασπίδα προστασίας στην βουλευτή για το αδίκημα που διέπραξε ενώ δεν ήταν βουλευτής.

Επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα την αναβολή της συνεδρίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ