ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σπίρτζης: Η αξιολόγηση θα κλείσει και η συμφωνία θα υπερψηφιστεί στη Βουλή

Χρ. Σπίρτζης: Η αξιολόγηση θα κλείσει και η συμφωνία θα υπερψηφιστεί στη Βουλή
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την αισιοδοξία ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή, εξέφρασε, σε συνέντευξη του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν νομίζω ότι η συμφωνία και οι όροι δεν θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή. Θα έχουμε συμφωνία χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών», δήλωσε στην εφημερίδα "Αγορά" και πρόσθεσε:

Έχουμε πολλά τμήματα υποχρεώσεων εκπληρωμένα, στο υπουργείο μου, πχ, δεν έχουμε ούτε μία υποχρέωση για τη β' αξιολόγηση. Άρα, δεν βλέπω τον λόγο να μην πάμε στο επόμενο βήμα.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ: «Είναι προφανές ότι η πολιτική μας είναι η παραμονή στο ευρώ. Αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε πριν από δύο χρόνια και με καθαρό τρόπο», είπε.

Ακόμη ο υπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «υπηρετεί ένα σχέδιο ίδιο με εκείνο του ΔΝΤ και των ακραίων κύκλων εκ των δανειστών», σημειώνοντας πως:

Εμείς, έως την τελευταία λεπτομέρεια, ψάχνουμε να κερδίσουμε κάτι που θα κάνει ηπιότερη την προσαρμογή και την έξοδο από την κρίση το 2019», πρόσθεσε, «ενώ αυτοί έχουν ένα σχέδιο: τον νόμο της αγοράς.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και επισήμανε: «Είναι άλμα για τις αστικές συγκοινωνίες, γιατί -πέρα από τη λαθρεπιβίβαση- τελειώνει και η κλοπή με τα πλαστά εισιτήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ