ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την ΕΡΤ με αιχμές κατά δημοσιογράφων

«Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την ΕΡΤ με αιχμές κατά δημοσιογράφων

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

«Η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη", βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγκεκριμένα, ο Μακάριος Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ σχετικά με τα "πόθεν έσχες" της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας «τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».

Η ΕΡΤ για το επεισόδιο

Ανακοίνωση για την κόντρα των δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη για το ρεπορτάζ περί του «πόθεν έσχες» της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΡΤ:
«Με αφορμή τα όσα ελέχθησαν από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, επισημαίνονται τα κάτωθι:

Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

ΠΟΣΠΕΡΤ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση καθημερινά αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε από τα λάθη του “μαύρου” παρελθόντος της, συνεχίζοντας τις ίδιες τακτικές των Μουρούτηδων, Λαζαρίδηδων, Καψήδων κλπ», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Στην ημερησία διάταξη, sites και έντυπα που διατυμπανίζουν ότι την εκπροσωπούν και εκφράζουν την πολιτική της, ψευδόμενα συκοφαντούν λιβελογραφώντας εναντίον της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.
Είναι καθοδηγούμενα; ή καθοδηγούν;
Πώς εξηγείται ότι μετά από τα δημοσιεύματά τους, πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν τη σκυτάλη και κατόπιν ακολουθεί και το κόμμα;
Η πυραμίδα ένθεν και ένθεν λειτουργεί απρόσκοπτα, αρκεί να ξεπεράσει τον Γκέμπελς και να γίνει η δουλειά τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ένα ανελέητο, καθημερινό, μαζικό εκφοβισμό και ρεβανσιστικές τάσεις για τους εργαζόμενους και τη λειτουργία της ΕΡΤ, με “προληπτικά” προκλητικά κηρύγματα αποδεικνύει ότι ο εσμός της κυβέρνησης Σαμαρά ζει και βασιλεύει, όσα “comme il faut” κι αν χρησιμοποιεί.

Τα ζητήματα ενημέρωσης και δημοκρατίας δεν είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών και πάει πολύ να μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που “μαύρισαν” τη δημοκρατία και επιπλέον ας μην ξεχνούν (έγιναν με επιβολή) συνεντεύξεις τύπου Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ που το μόνο που δεν έκανε ...ήταν να κρατάει την κάμερα!!

Αναφέρονται με απύθμενο θράσος για την ΕΡΤ και υποστηρίζουν ότι ανήκει σ’ όλους, αυτοί που τη θεώρησαν φέουδο και λάφυρο και θέλησαν να τη διαμελίσουν προς όφελος φίλων και γνωστών.

Γνωρίζουμε ότι το “comme il faut” και την υποταγή σας τα έχετε μόνο για τους δανειστές που είστε συνδαιτυμόνες.
Γνωρίστε κι εσείς ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέδειξαν ότι δεν φοβούνται και αγωνίζονται για τα ιδανικά, τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία και δεν δέχονται τετελεσμένα και απειλές από την εκάστοτε “εξουσία”.

Δεν γινόμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ κανενός, ούτε δίνουμε συγχωροχάρτι στα λάθη που γίνονται ακόμα και σήμερα, όμως προειδοποιούμε όλους, ότι δεν δεχόμαστε να επανέλθουν λογικές και πρακτικές του “μαύρου” παρελθόντος που θέλουν την ΕΡΤ ορντινάντσα τους στις πολιτικές επιδιώξεις τους, που θέλουν την ΕΡΤ δεσμευμένη στην πολιτική εξουσία και στα παράκεντρά της, που θέλουν την ΕΡΤ θύμα για πάσα νόσο...

Αν αυτοί δεν θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που να αξίζει στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι και θέλουν και μπορούν».

Απάντηση ΝΔ

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που - ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους - επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

Νέα απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, παρά τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις περί “νέου”, συνεχίζει πιστά την πολιτική Σαμαρά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Όχι μόνο δεν διαχωρίζει τη θέση της από τις χυδαιότητες, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε ο κ. Λαζαρίδης εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, αλλά προβαίνει και σε υποδείξεις για τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων, και για την επιλογή των παρουσιαστών των εκπομπών. Τους ενοχλεί που κρίσιμα ζητήματα προβάλλονται από τη δημόσια συχνότητα, ενώ αποσιωπούνται πλήρως από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς».

Ακόμη, η Κουμουνδούρου σημειώνει: «Αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ, ασκώντας στυγνή λογοκρισία και πετάγοντας στο δρόμο εργαζόμενους, επειδή, όπως ευθαρσώς ομολόγησε πρόσφατα ο κ. Σταμάτης, “είχε ανθρώπους που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ”, ας μην το παίζουν τώρα διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας. Δεν τους πιστεύει κανείς».

Η ανάρτηση του Λαζαρίδη στο facebook

Επίθεση στην ΕΡΤ και μέσω Facebook, εξαπολύει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης.
Στο λογαριασμό του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την εξής ανάρτηση:

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή δεν σέβεται - όπως η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της - τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή, αντίθετα, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.

Με τις πράξεις αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ στρέφεται απέναντι στον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Ακολουθεί τα βήματα του αποτυχημένου υπουργού - καναλάρχη των βοσκοτοπίων κ. Παππά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ