ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

Τζανακόπουλος: Συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε ο υπουργός Επικρατείας και ξεκαθάρισε: «η συμφωνία την οποία διαπραγματευόμαστε, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».

Χαρακτήρισε μάλιστα παράλογες και χωρίς βάση τις απαιτήσεις για νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, με δεδομένες τις προβλέπεις για την ελληνική οικονομία.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα και με την εύλογη προσδοκία ότι θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, εκτιμώντας πως «αν επιβεβαιωθεί αυτή η εύλογη προσδοκία, είναι πάρα πολύ πιθανό την 20η Φεβρουαρίου να έχουμε μια θετική εξέλιξη».

Στόχος μας παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και η ένταξη στο QE που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πλήρη κανονικότητα, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξαπέλυσε δε κι επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει σειρά επαφών στο Βερολίνο το τελευταίο διήμερο.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ