ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις Ν. Τόσκα για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως

Απαντήσεις Ν. Τόσκα για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Πεδίον του Άρεως στο οποίο παρουσιάζονται ακόμη προβλήματα ασφάλειας, υποσχέθηκε η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα να αναφέρεται στην συνεργασία της ΕΛΑΣ με ιδιωτική εταιρία φύλαξης που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες περιφρούρησης χώρου, απονέμοντας εύσημα και στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, το οποίο -όπως είπε- έχει κάνει πολλές εξορμήσεις στο Πεδίον του Άρεως.

Όπως είπε, μέσα στο 2016 προσήχθησαν 1.457 άτομα, 243 ελέγχθηκαν για ναρκωτικά εκ των οποίων τα 40 προσήλθησαν.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Σώματος κρατώντας στα χέρια του φωτογραφίες από την περιοχή, τόνισε ότι το Πεδίον του Άρεως έχει γίνει εστία παραβατικότητας με φαινόμενα πορνείας ανηλίκων να μαστίζουν τον χώρο του άλσους από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πρότεινε να γίνει σύσκεψη μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, ώστε το Πεδίον του Άρεως, όπως ήδη συμβαίνει με τον Εθνικό Κήπο, να περάσει από την Περιφέρεια στον δήμο με παράλληλη προικοδότηση του δήμου για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ