ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ο Τσακαλώτος ενημερώθηκε για τα προβλήματα της πόλης

Θεσσαλονίκη: Ο Τσακαλώτος ενημερώθηκε για τα προβλήματα της πόλης
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατά την διάρκεια συναντήσεων του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώθηκε για τα προβλήματα της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο ΥΠΟΙΚ είχε συναντήσεις με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Άρη Στυλιανού, τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εγνατία οδός Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη και Γλυκερία Καλφακάκου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νικήτα Μυλόπουλο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και στελέχη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ενημερώθηκε για πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και για μακροπρόθεσμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, δίνοντας βαρύτητα στην αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας σε λειτουργικό και εθνικό επίπεδο

Σύμφωνα με το γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:

«Κατά τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Οικονομικών, παρουσίασα τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Μακεδονίας και της Θράκης, και ειδικότερα τις ανάγκες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης».

Η υφυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Τσακαλώτο «άριστο γνώστη των προβλημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης» και τόνισε πως οι δύο τους είχαν «μια εποικοδομητική συζήτηση για τις δράσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ