ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η κρίσιμη συντονιστική σύσκεψη με τους θεσμούς

Άρχισε η κρίσιμη συντονιστική σύσκεψη με τους θεσμούς
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.30 η επισκόπηση των ανοικτών θεμάτων της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Στην εν λόγω συνάντηση μετέχουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Σταθάκης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εισερχόμενο στις απογευματινές συζητήσεις ανέφερε πως ο δημοσιονομικός κόφτης όπως τον ξέρουμε τελειώνει το 2019.

"Το έαν θα έχουμε τήρηση ή υπέρβαση του στόχου το 2018 δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να το μάθουμε. Συζητάμε έναν μηχανισμό για να το ξέρουμε νωρίτερα. Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει μια προβολή για το πως θα κλείσει το έτος", ανέφερε ο εν λόγω παράγοντας.

Ο ίδιος ανέφερε πως αν ξεπεράσουμε το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα "θετικά" μέτρα θα είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας. "Αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα. Αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα", είπε.

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου κράτησε χαμηλούς τόνους. "Δεν θριαμβολογώ. Λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λιτότητα. Είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει", είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ