ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνηση έκπληξη για τον Νίκο Φίλη - Τον τοποθέτησαν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών

Κίνηση έκπληξη για τον Νίκο Φίλη - Τον τοποθέτησαν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών
EUROKINSSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απέναντι του θα έχει πλέον ο Πάνος Καμμένος τον Νίκο Φίλη στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων μετά την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκαλεί αν μη τι άλλο έκπληξη μετά την κριτική που άσκησε ο πρώην υπουργός Παιδείας στα εξοπλιστικά προγράμματα που φέρεται να έχει στα σκαριά ο Πάνος Καμμένος και την κόντρα του με τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής στην ενότητα που αφορά στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, αντικαθίστανται τρεις βουλευτες, οι Αννέτα Καββαδία, Ανδρέας Ριζούλης και Ευαγγελία Βαγιωνάκη από τους Νίκο Φίλη, ο Θοδωρή Δρίτσα και ο Γιώργο Κυρίτση.

Ο Νίκος Φίλης που θα καταλάβει τη θέση του γραμματέα στην Επιτροπή, μαζί με άλλους 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκδήλωση ενδιαφέροντος από το υπουργείο Αμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35).

Η ερώτηση δεν κατατέθηκε στη Βουλή με τον ίδιο τον Νίκο Φίλη να υπογραμμίζει πως δεν είχε την απαιτούμενη τεκμηρίωση.


https://www.cnn.gr/eidhseis/tag/934/nikos-filis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ