ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου για σκάνδαλο Siemens: «Στο χείλος της παραγραφής»

Ζωή Κωνσταντοπούλου για σκάνδαλο Siemens: «Στο χείλος της παραγραφής»
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΡΗ

Σοβαρές αμφιβολίες για την απονομή δικαιοσύνης στην δίκη των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Siemens, εξέφρασε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι με βάση την εμπειρία της περασμένης Παρασκευής, όταν υπήρξε νέα αναβολή της δίκης, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συμφωνήσει, αν όχι να ρίξουν στα μαλακά, να απαλλάξουν από κάθε ποινική ευθύνη όσους εμπλέκονται στο «σκάνδαλο των σκανδάλων», το σκάνδαλο Siemens.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε, ότι επίσημα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της νέας αναβολής της δίκης, που ούτως ή άλλως γίνεται στο «χείλος της παραγραφής».

Αφορμή για μια συνολική τοποθέτηση στην υπόθεση αυτή εκ μέρους της κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν η απόρριψη από το Ειρηνοδικείο της αίτησης για την ίδρυση του σωματείου «Δικαιοσύνη για όλους».

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας, με σκοπό, όπως τόνισε, την παρέμβαση των πολιτών στις δίκες που αφορούν μείζονες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και την υπεράσπιση του Συντάγματος της ανεξάρτητης λειτουργίας της δικαιοσύνης, την διεκδίκηση λογοδοσίας και τον τερματισμό της ατιμωρησίας σε υποθέσεις διαφθοράς -διαπλοκής.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε την απόφαση του Ειρηνοδικείου «φασιστική», ωστόσο πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητά της και την προσεχή Δευτέρα, 6 Μαρτίου, η ίδια και οι συνεργάτες της θα δηλώσουν ότι παρίστανται στην δίκη και διαβεβαίωσε ότι «θα τους χαλάσουμε τη σούπα».

Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε, ότι «όχι απλώς δεν θα πειθαρχήσουμε στην φασιστική απόφαση του Ειρηνοδικείου, αλλά θα ασκήσουμε όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα και θα ζητήσουμε τον πειθαρχικό έλεγχο των υπευθύνων για την έκδοση της απόφασης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ