ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βούτση στον Μητσοτάκη: ταυτίζεται με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ

Επίθεση Βούτση στον Μητσοτάκη: ταυτίζεται με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του αναφορικά με την διαπραγμάτευση άσκησε ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ανέφερε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίζεται με ακραίες θέσεις του ΔΝΤ- ιδίως στα εργασιακά- και με τις θέσεις που λαμβάνει στέλνει, μεσούσης της διαπραγμάτευσης, μηνύματα στους δανειστές.

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ υποστήριξε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση για εσωκομματικές διενέξεις στη ΝΔ- ότι επειδή κατέρρευσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα που είχαν επενδύσει σε αυτό το σενάριο.

O κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς για να φέρει στην επιφάνεια τη γενική αντίθεσή του και τη δυσανεξία του προς τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ που ζητά να μην γίνονται απεργίες χωρίς το 50% συν 1 των εργαζομένων. Είπε πως τέτοιες απόψεις έχουν ζητηθεί από ακραίους συντηρητικούς κύκλους και έχουν απορριφθεί από την κοινωνία. Υπογράμμισε, πάντως, πως όλοι κρίνονται για την ατζέντα των κινητοποιήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ