ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία

Γεννηματά: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα πήρε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματα, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Το βάρος εξακολουθεί να πέφτει στους χαμηλόμισθους και στη μεσαία τάξη που βλέπει αυτή τη στιγμή να αμφισβητείται και το παρόν και το μέλλον της. Εμείς δεν είπαμε ποτέ 'κλείστε την αξιολόγηση' είπαμε 'παραιτηθείτε γιατί δεν μπορείτε'. Αν είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και είχε σχηματισθεί μια άλλη κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό, η χώρα θα ήταν τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Αλλά ακόμα κι αν κλείσει η αξιολόγηση τι μας δείχνει ότι θα μπούμε σε μια πορεία ανάπτυξης; Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του τόπου. Το μόνο σχέδιο αυτής της κυβέρνησης ειναι η παραμονή της στην εξουσία».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «έχουμε πολλές κοινές αναφορές με τις αρχές της Αριστεράς. Με τον κόσμο που έπεισε και παραπλάνησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεώρησε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί. Αλλά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα κοινό. Αυτή η ηγεσία πρέπει να ηττηθεί. Και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του τόπου».

Κλείνοντας, η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι την ώρα που ο κύριος Μητσοτάκης κάνει λόγο για μεταρυθμίσεις, δεν λέει λέξη «για την πενταετία εκτροχιασμού του κ. Καραμανλή».

«Ακούσαμε για επανίδρυση του κράτους και το κράτος έγινε χειρότερο στην πενταετία της ΝΔ. Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλά για μεταρρυθμίσεις και φορολογικά κίνητρα δεν πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον από μια αυτοκριτική για την 5ετία Καραμανλή;

Να δούμε και τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις για να μην επαναλάβουμε τα λάθη. Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει κανείς μόνος του. Ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί μόνος του, ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο μαζί μπορούμε με ένα συμφωνημένο συνολικό σχέδιο για τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ