ΝΔ: Αλήθεια κ. Ξυδάκη, τι θα απαντήσετε στον κ. Τσακνή;
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Η ανακοίνωση-απολογία του κ. Ξυδάκη προφανώς απευθύνεται, μέσω της Νέας Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της ΕΡΤ», αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον κ. Ξυδάκη, επισημαίνει πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το θάρρος να απαντήσει απευθείας στον κ. Τσακνή και σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει «προφανώς, γιατί κάποιοι από το Μέγαρο Μαξίμου του τράβηξαν το αυτί για τις αλήθειες που είπε για την ΕΡΤ».

Στη συνέχεια, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται «άραγε, κ. Ξυδάκη, τι θα απαντήσετε στα παρακάτω που σας καταμαρτυρεί ο 'σύντροφός' σας κ. Τσακνής;

Υπήρξες υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου, λοιπόν, στην περίπτωση αυτής της... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση. Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του αναπληρωτή υπουργού των Εξωτερικών.


Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην ΕΡΤ. Σήμερα, είσαι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της... κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα”.
Γι' αυτά και πολλά άλλα υποτιμητικά του κ. Τσακνή έχετε να πείτε κάτι κ. Ξυδάκη;».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με «ερώτημα προς τον κ. Τσακνή (αλλά και τον κ. Ταγματάρχη):

Αλήθεια πρόεδρε της τριτοκοσμικής, κατά τον Ξυδάκη, Ε.Ρ.Τ., αφού σκοπεύετε να διεκδικήσετε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, γιατί δεν κάνατε το ίδιο με την Ευρωλίγκα του μπάσκετ; Ε;».

Διαβάστε επίσης