ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν βλέπει σκάνδαλο ο Βούτσης στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης σε πολιτικά πρόσωπα

Δεν βλέπει σκάνδαλο ο Βούτσης στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης σε πολιτικά πρόσωπα
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι τον περασμένο Μάιο η Βουλή ψήφισε διάταξη που μειώνει την εισφορά αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 2000 ευρώ, ο Νίκος Βούτσης που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους απέρριψε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μια «σκανδαλώδη» ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής πρόκειται για μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή, η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού αλλά είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά.

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους-όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών και άλλους και είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο Οικονομικών», είπε και θύμισε ότι μέχρι σήμερα έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών. «Οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς παρότι μηνιαίως γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν προνομιακές καταστάσεις ή αναισθησία στο πολιτικό προσωπικό, το αντίθετο –είπε, καθώς «υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής προς όλη την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας».

«Να μην πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ